Ιδιαιτερα Μαθηματα - Σεμιναρια για το 3D Studio Max / Vray

Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα - Σεμινάρια για το 3D Studio Max / Vray
Τα πάντα γύρω από 3d modeling, φωτορεαλισμό και post production techniques για σωστά φτιαγμένα έντυπα.
Διαβάστε περισσότερα εδώ....

Tuesday, March 8, 2011

Μαθήματα FAQ - Απορίες και απαντήσεις.

Untitled Document
Περιεχόμενα

1.)Ύλη Μαθημάτων:
2.)Ώρες Διδασκαλίας:
3.)60' ή 45'
4.)Homework?
5.)Γνωρίζω ArchiCAD - Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Studio Max μόνο για φωτορεαλισμό?
6.)Γνωρίζω AutoCAD 3D - Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Studio Max μόνο για φωτορεαλισμό?
7.)On line μαθήματα?
8.)Χρειάζομαι καλό υπολογιστή για το Studio Max?
9.)Λίγα λόγια για το 3D Studio Max
10.)Λίγα λόγια για εμένα.
11.)Τί σημαίνει CG?

1.)Ύλη Μαθημάτων:
Η ύλη είναι ανάλογη με τις ανάγκες του καθενός. Μπορεί κάποιος να θέλει να επικεντρωθεί στο φωτορεαλισμό ενώ κάποιος άλλος να ασχοληθεί αποκλειστικά με το πως μπορεί να στήσει ένα animation για τις ανάγκες ενός βίντεο.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων εμφανίζεται η ανάγκη για διδασκαλία όσο αφορά το φωτορεαλισμο. Πλέον το Studio Max έχει μπει δυναμικά στην αγορά , και όλο και περισσότερο μεγαλώνει το κοινό του.
Πάντα πριν ξεκινήσουμε τα μαθήματα προηγείται ένα μικρό interview έτσι ώστε να καταλάβω ποια είναι τα ζητούμενα, όπως και πιο είναι το background του μαθητή έτσι ώστε να φέρω την ύλη στα μέτρα του, να καλύψω πιθανές απορίες και λοιπά.
2.)Ώρες Διδασκαλίας:
Οι ώρες διδασκαλίας είναι ρευστές ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.
Αν θεωρήσουμε οτι ξεκινάμε από το μηδέν οι ώρες που χρειαζόμαστε για μια σειρά ιδιαίτερων μαθημάτων κυμαίνεται από 20-25 ώρες.
Μέσα σε αυτές τις 20-25 ώρες καλύπτουμε τα πάντα όσο αφορά μοντελάρισμα μέσα στο studio Max.
Πως να κάνουμε import . export αρχεία 2D η και 3D από AutoCAD, ArchiCAD και λοιπά.
Μετά περνάμε στα Materials. Vray Materials
Πώς να φτιάχνουμε δικά μας Textures, παράλληλα δείχνω και 2, 3 tips για photoshop τα οποία θα χρειαστείς.
Φώτα, Photometric , IES, Vray Lights, Εσωτερικός Εξωτερικός φωτισμός.
Και στο τέλος ασχολούμαστε με Settings όσο αφορά το render, και το Vray που είναι από τους καλύτερους renderers αυτή τη στιγμή στην αγορά.
3.)60' ή 45'
Η ώρα είναι 60΄και όχι 45'.
Τα 60΄είναι χρόνος παράδοσης ύλης, δηλαδή πολύ πιθανό να κάθομαι παραπάνω εφόσον υπάρχουν απορίες και λοιπά χωρίς να το χρεώνω.
Συνήθως κάνουμε 2ωρα μαθήματα 2 μέρες την εβδομάδα.
Έρχομαι στο χώρο σας.
Είμαι ευέλικτος όσο αφορά ώρες και μέρες.
4.)Homework?
Παράλληλα με τα μαθήματα μπορούμε να δουλεύουμε πάνω σε δικό σας Project για τη σχολή ή πανεπιστήμιο αν είστε φοιτητές ή επαγγελματικό Project αν δουλεύετε κάπου ως επαγγελματίες. (Το βρίσκω πιο ουσιαστικό να πατάμε πάνω σε ένα πραγματικό Project παρά σε κάτι φανταστικό + το οτι θα είναι και πιο ενδιαφέρον για εσάς.)
5.)Γνωρίζω ArchiCAD - Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Studio Max μόνο για φωτορεαλισμό?
Ναι, παρόλα αυτά απαιτείται και κάποια βασική γνώση όσο αφορά το μοντελάρισμα μέσα στο πρόγραμμα η οποία σχετίζεται άμεσα με τα υλικά.
6.)Γνωρίζω AutoCAD 3D - Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Studio Max μόνο για φωτορεαλισμό?
Ναι, υπάρχει και η δυνατότητα να κάνουμε "link" τα αρχεία του AutoCAD μέσα στο studio max και να μοντελάρουμε στο AutoCAD αλλά να κάνουμε render στο Studio Max. Παρόλα αυτά , αν θέλουμε να φτάσουμε σε ένα πολύ καλό επίπεδο φωτορεαλισμού θα αναγκαστούμε να "σπάσουμε" το link με το AutoCAD και να ακολουθήσουμε μία τελείως διαφορετική τεχνική όσο αφορά την υλοποίηση του project μας.
7.)On line μαθήματα?
Δυστυχώς δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Έχουμε να κάνουμε με πολύ εξειδικευμένο αντικείμενο το οποίο είναι δύσκολο να μαθευτεί on line. Παρόλα αυτά υπάρχει η προθυμία να υπάρξει κάποια βοήθεια και υποστήριξη σε πιθανές απορίες σας μέσω email χωρίς καμία χρέωση.
8.)Χρειάζομαι καλό υπολογιστή για το Studio Max?
Το πρόγραμμα σαν πρόγραμμα δεν είναι "βαρύ". Το τι φτιάχνουμε εμείς μέσα στο πρόγραμμα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και να κάνει τον υπολογιστή μας να "σέρνεται" .
Έχοντας την γνώση της δημιουργίας τρισδιάστατων γραφικών για video games πάντοτε προσέχω να περάσω την νοοτροπία του low poly modeling στα άτομα με τα οποία κάνω μάθημα. Τι είναι το low poly modeling? Είναι η διαδικασία κατά την οποία κοιτάμε να δημιουργούμε τρισδιάστατα γραφικά χρησιμοποιώντας όσο γίνεται το ελάχιστο δυνατό από τους πόρους του υπολογιστή μας. Ο κύριος λόγος που βαραίνουν τα σχέδια μας είναι η σπάταλη χρήση πολλών πολυγώνων ( polys).
Αν μάθουμε να μοντελάρουμε με λιτό τρόπο , δεν θα έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Το ίδιο ισχύει και στο τρόπο που θα φωτίσουμε τα 3d μας όπως και τα υλικά τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε για να γλυτώσουμε χρόνο από το τελικό στάδιο του render.
Παρόλα αυτά, επειδή οι τεχνολογίες προχωράνε , και εμείς για να είμαστε ανταγωνιστικοί πρέπει να συμβαδίζουμε με αυτές, ένας δυνατός υπολογιστής θα μας κάνει την ζωή πιο εύκολη. Όχι υπερβολές, αλλά ούτε πολύ παλιούς υπολογιστές.
9.)Λίγα λόγια για το 3D Studio Max (Mέσω της δικής μου πάντα οπτικής γωνίας)
Τα τελευταία χρόνια και ιδικά από τότε που το συγκεκριμένο πρόγραμμα πέρασε στα χέρια της Autodesk, το 3D Studio Max έχει εκτοξεύσει την φήμη του. Όχι οτι δεν το αξίζει, απλά ξαφνικά πάρα πολύς κόσμος το θεωρεί must χωρίς πραγματικά να ξέρει τι μπορεί να προσφέρει σαν πρόγραμμα και πού προσανατολίζονται οι δυνατότητές του.
Πρόκειται για ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα το οποίο συνδυάζει πολλές δυνατότητες και τις συνδυάζει καλά. Το ίδιο πρόγραμμα μπορεί να χρησιμοποιεί κάποιος για φωτορεαλισμό, κάποιος άλλος για να στήσει ένα απλό animation το οποίο θα επεξεργαστεί αργότερα σε κάποιο video editing πρόγραμμα. Άλλος μπορεί να χρησιμοποιεί το πρόγραμμα για να "πλάσει" ένα χαρακτήρα για ένα video game.
Και στις 3 περιπτώσεις μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο πρόγραμμα αλλά με τελείως διαφορετική προσέγγιση και τελείως διαφορετικές τεχνικές.
Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για το super duper πρόγραμμα που τα κάνει όλα με ένα κουμπάκι. Για την γνώση του απαιτείται υπομονή , όρεξη, και όπως στα πάντα στο κόσμο μας πολλές ώρες εξάσκησης.
10.)Λίγα λόγια για εμένα.
Απόφοιτος:
Bachelor of Arts - Transport Design - Coventry University UK
PostGraduate Diploma - Computer Game Graphics - Westminster University London UK
To Studio Max το έχω διδαχτεί σε επίπεδο μεταπτυχιακού ( Computer Game Graphics ) και δεν αποτελεί γνώση η οποία προήλθε από δική μου μακροχρόνια χρήση του προγράμματος. Προφανώς η χρήση είναι καθημερινή και οι γνώσεις αυξάνονται καθημερινά, ανάλογα και με τις καινούργιες τεχνολογίες οι οποίες προστίθενται στο πρόγραμμα.
Πέρα από τα ιδιαίτερα κατά καιρούς συνεργάζομαι με φροντιστήρια και ιδιωτικές σχολές διδάσκοντας το πρόγραμμα υπό τη μορφή σεμιναρίων. Παράλληλα δουλεύω freelance ως εξωτερικός συνεργάτης με αρχιτεκτονικά γραφεία, και studio γραφιστικής.
Επιδιώκω να συνεργάζομαι με κόσμο ο οποίος αγαπάει την δουλειά του και είναι αφοσιωμένος σε αυτό που κάνει.
11.)Τι σημαίνει CG
CG σημαίνει Computer Graphics
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...